Kış mevsimlerinde malumunuz çok soğuk ve keskin kasvetli soğuk olarak geçmektedir. Kış ve soğuk ayazlara dayanabilen çiçekleri ve bitkileri bu yazımızda listeleyerek sizlere sunmaya çalıştık. Yazımıza geçmeden önce şirketimiz olan Regnum Peyzaj olarak batman peyzaj olarak profesyonel bir şekilde Batman ilimizde peyzaj ve mimarlık hizmetleri yürütmekte olduğumuzu belirmek isteriz. Sizlere de profesyonel destek sunabiliriz. Şimdi hep beraber yazımıza geçelim.

Kötü hava şartlarına bile bazı bitki ve çiçeklerimiz bakıma ihtiyaç duyar. Buna rağmen çiçek bağımlıları bundan vazgeçmez ve kış aylarına dayanıklı bitkiler arayışına geçerler. Kış bahçesi tasarımlarına sizlerde aşağıdaki bitkilerimizden kullanarak canlandırabilirsiniz. Atatürk çiçeği, Kardelen çiçeği, kasım patı, çuha çiçeği, dardenya çiçeği, açelya çiçeği gibi soğuğa dayanıklı bitkiler kullanabilirsiniz. Gelin hep beraber bu muhteşem kış çiçeklerine bir göz atalım.

Atatürk Çiçeği (Ponsetya)

Adından da anlaşılan ismini Mustafa Kemal Atatürk’ten alan bu soğuk mevsimi çiçeği, aynı zamanda dünyada birçok noktada noel yıldızı veya ponsetya diye de bilinmektedir. Ana vatanı Meksika ve orta amerika olan ponsetya, toprağında geçirgenlik isteyen bir bitkidir. Bu çiçek aşırı sıcak ve çok aşırı soğuk ortamları sevmemektedir. Kış aylarında çok fazla su verilmemelidir. Ortalama hafta başında sulanırsa yeterli olacaktır.  Kış bahçesi çiçeklerine örnektir.

Kardelen

Soğuk hava şartlarında ve karlı günlerde açan çiçekleriyle adeta baharı müjdeleyen kardelenler, kış bahçelerinize bam başka bir hava katabilir. Kardelenlere iyi bir bakım yapılırsa sadece kışta değil su içerisine bile açmaktadır. Nergisgiller familyasından olan kardelenler, humuslu topraklarda da kolayca yetiştirilebilir. -15 ve -20 derecelere kadar soğuk iklime dayanıklı olan kardelenler soğuk ve sulu havaları sever ve mart aylarına kadar çiçekler açmaya devam eder.

Kasımpatı (Kriztanem)

Kriztanem çiçeği doğrudan gelen güneş ışığından nefret eder. Yılda enaz bikaç kere vitamin ve mineral desteği verilmesi gerekmektedir. Kasımpatı çiçeğinin başka cisimlerle teması kesilmelidir. Kış aylarında çok az sulanır ve bu kış bitkisini iç ve dış mekanlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kasım aylarında özellikle açtıkları rengarenk çiçeklerle bahçelerinizi ve evlerinizi şenlendiriyor ve muhteşem bir görüntü veriyor.  Kış bahçesi çiçeklerine çiçekçiler tarafından en fazla alternatif olarak sunulan bitkidir.

Çuha Çiçeği

En az kasımpatı çiçeği kadar rengarenk olup muhteşem görüntüsü göz kamaştırmaktadır. Yaşam alanlarımıza rengarenk görüntüler verip süsleyen bu bitkinin bakımı çok kolay olup peyzajın harika bir dekorasyon dostudur. Ayrıca baş ağrısı, migren ve uykusuzluklara iyi gelmektedir. Haftada bir veya iki kere sulanması yeterlidir.

Gardenya Çiçeği

Gardenya çiçeğinin çok fazla renk seçeneği olmasa da verdiği beyaz ve sarı renkteki çiçeklerle cümbüşler yaratmaktadır. Kardelenler ile bakımı hemen hemen aynıdır. Pencere ve balkon kenarlarınızı canlandıracağına emin olabilirsiniz. Bunun yanında tropikal bir çiçek olduğunu da söyleyelim.

Açelya Çiçeği

Kış aylarındaki en dayanıklı çiçeklerin başında gelir diyebiliriz. Fundagiller ailesinden olan ve adeta soğuk havalarla dalga geçen açelyalar inanılması zor bir şekilde -25 ve -40 derecelere dayanabilmektedir. Açelya çiçeği bu anlamda kış bahçesi dizaynı ve kış bahçesi balkonlarımıza ayrı bir hava katar.

Açelya Çiçeği

 

Yazımızın sonuna gelirken sizlere umarız faydalı bir makale olmuştur. Regnum Peyzaj olarak batman ve türkiyenin tüm illerinde peyzaj ve peyzaj mimarlığı hizmetleri sunuyoruz.